Budapest Central European Fashion Week SS22 – PS Kedvencek

Budapest Central European Fashion Week SS22 – PS Kedvencek

A 2022-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató Budapest Central European Fashion Week idén – a tavalyival ellentétben – kitárta kapuit a nagyérdemű előtt. A hazai, régiós, valamint pályakezdő tervezők legújabb alkotásait személyesen tekinthették meg a forgalmazók, a hazai és nemeztközi szakma szereplők és a potenciális vásárlók. 
Az október 16-17. között, a Bálna Budapest épületében megvalósuló catwalk show-k mellett izgalmas side event-ek és egy mobil pop-up store, a Budapest Central European Select gazdagította a divathetet. A kétnapos catwalk show keretében több mint 30 divatmárka vonultatta fel alkotásait, mutatjuk a mi kedvenceinket!

CAKÓ

Cakó Kinga, a CAKÓ márka tervezője és megálmodója 2013 óta izgalmas és állandó résztvevője a hazai divatéletnek. Kinga jellemzően a képzőművészetből merít ihletet és bátran nyúl merész kombinációkhoz, ezeket a természet színvilágából merített neutrális földszínekkel keveri, így a végeredmény mindig kifinomult és összehangolt. Kollekciói a hétköznapokon könnyen hordható, nőies darabokból állnak, megbolondítva egy-egy izgalmas részlettel, szabásvonallal.

Cakó Budapest Fashion week SS22

 

THEFOUR

A THEFOUR brand a jelenkor zavarbaejtő kérdéseire adott vizuális válaszokkal erőt sugárzó üzeneteket hordoz, míg az okos szabás és a tiszta formák révén minden darab egyszerre marad kifinomult és hordható. A két tervező, Anett és Marci ellentétes tervezői energiáinak konstruktív párbeszédéből születnek az öntörvényű nőknek szánt ruhák és táskák, amelyek a hagyomány és az újítás szerves ötvözetei.

TheFour Budapest Fashion week SS22

 

AERON

Áron Eszter a márka alapítója, családi örökségére, a középeurópai kézműipar ápolására és a folyamatos innovációra fókuszál. Ebből a harmóniából születnek az egyedi és az elvárásokkal szembemenő kollekciók, melyeknél a különleges anyaghasználat és a jellegzetes stílus dominál.  AERON viselője a modern nő, aki a kifogástalan minőséget és az időtálló darabokat keresi.

Aeron Budapest Fashion week SS22

 

NANUSHKA

Ha Sándor Szandra márkájára gondolunk, akkor egy elegáns, modern stílusú koncepciót látunk magunk előtt, ami kiemelt hangsúlyt fektet a részleteken és az anyaghasználaton kívül, a fenntartható gyártásra is. Ez a márka egyik alappillére, a kollekciók egytől egyig a minket körülvevő világra, a természetre és a közösségre reflektálnak. A Nanushka a ruhák szabásának tekintetében a hagyományos technikákat, a kortárs kultúrával vegyíti, miközben a tökéletlenség szépségét ünnepelve a modern bohém szemlélet testesíti meg.

Nanushka Budapest Fashion week SS22

 

TOMCSANYI

Tomcsányi Dóri a TOMCSANYI márka tervezőjének édesapja nemesi származású, míg édesanyja egy átlagos családban nőtt fel a kommunista magyar vidéken. Ezek a különbségek, valamint a gyermekkori emlékek, a keleti blokk vidám napjai inspirálják kollekcióit. Nem véletlen tehát, hogy a márka nevének kelet-európai csengése nem csak a tervezőé, de a márka teljes történetének fontos jellegzetessége. 

TOMCSÁNYI Budapest Fashion week SS22

 

NUBU

A NUBU márkát a több, mint 30 éve a divatiparban tevékenykedő Garam Judit alapította, a klasszikus urbánus vonal képviseletében. Kollekcióira jellemző a visszafogott luxus és a finom színek együttese. A Sokkal inkább reagál a folyamatosan változó trendekre, mintsem követné őket, de ez nem jelenti azt, hogy nem foglalkozik a változásokkal, hiszen a márka minden félévben megújul. A formatervezés világából ihletet merítve a NUBU-ra jellemző a folyamatos kísérletezés és a progresszív innovációra való igény.

NUBU Budapest Fashion week SS22

 

KATA SZEGEDI 

A tervezői duó Szegedi Kata és Benus Dániel hitvallását leginkább az „Object of Desire” kifejezés írja le: olyan architekturális vonalvezetésű darabokat terveznek, melyek lényegi eleme a szenvedély és a tárgyak felé vágyakozás. A tervezőpáros a kortárs művészetből merít inspirációt, ugyanakkor a fiatalos kultúra és az urbánus életvitel is erősen érezteti a hatását a kollekcióikban. A kontraszt kiemelése fellelhető az összes ruhában – a sziluettektől kezdve, a formák, az anyagok és a színek használatáig mindenhol jelen van. A Kata Szegedi viselői magabiztosan reperezentálják magukat és értékelik az eredetiséget, öltözködésükkel érzékiséget sugároznak. A márka az utóbbi években egyre inkább elmozdult a fenntartható és az abszolút slow fashion irányába, melyhez a vintage anyagok gyakori használata adott kezdőlökést.

KATA SZEGEDI Budapest Fashion week SS22

No Comments

Leave a Reply