A TÁRLAT NEVE: PETROS

A TÁRLAT NEVE: PETROS

Kertész Attila festőművész negyedik tárlata nyílik PETROS címen szeptember 22-től a Hybridart Space-ben. 

Kertész Attila festőművész negyedik tárlatán a személyiség fejlődés legkorábbi időszakát jeleníti meg tíz festményből álló sorozatban. A kiállítás szeptember 22. és október 3. között a belvárosi Hybridart Space-ben látható.

 

Az ember életének az elején az egyén dinamikusan formálódik, személyisége, főbb karakterjegyei kibontakozóban vannak, még csak akar valamivé válni.

 

A téma megragadásához Kertész hellenisztikus szobormaradványokból inspirálódott, ahol az alakok erőtől duzzadnak, lendületesek, küzdenek, ugyanakkor a letört darabok, a hiányzó részek jelzik, hogy ez a folyamat akadályokkal teli, feszültségektől terhes. 

 

“A PETROS sorozatomban az életünk jelentőségteljes “első harmadának” azon fejlődési szakaszát vizsgálom, amikor még a személyiség, a személyes célok, az adottság és akarat képlékeny masszája folytonos változásban van. A személy fő irányultsága és jellege már megmutatkozik, de eszközei, lehetőségei és tettei még kiforratlanok.” – nyilatkozta Kertész Attila

 

Attila festészeti munkásságában minden egyes sorozata kiemelt jelentőségű, hiszen szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Első kiállítási anyagában a GEMSELF-ben az ásványokat, mint a kollektív emlékezet szimbólumait dolgozta fel. A második tárlatát, az ANIMA-t az ÉN férfi és női oldalának különböző megjelenési formájának bemutatása céljából alkotta meg. A festőművész harmadik tárlata a latin GENETRIX nevet kapta, amelynek jelentése ős, ősanya és amely szimbólumokat absztrakt eszközökkel ábrázolta. 

 

Kertész Attila minden alkotása erős érzelmi indíttatásból készül és egytől egyig érzékiek, mivel a művész a saját önismereti utazását dolgozza fel absztrakt formában, néhol figuratív elemekkel kiegészítve. 

 

HELYSZÍN: HYBRIDART SPACE, 1051 Budapest, Galamb utca 6.  

IDŐPONT: 2021. 09. 22. -10.03.

NYITVATARTÁS: minden hétköznap 17:00-20:00

                               szombat-vasárnap: 13:00-16:00-ig

No Comments

Leave a Reply