Ábrándos minták és tökéletes textilek
MŰVÉSZET, PS, PS MAGAZIN, PS CREATIVE, KULT, ENTERIŐR, INTERIOR DESIGN, LAKBERENDEZÉS, textil,

Ábrándos minták és tökéletes textilek

Általánosan elismert igazság, hogy a ruhák a legjobb dolgok a világon, erről az ember lánya már ötévesen megbizonyosodhatott, amikor is végre maga választhatta ki a farsangi tavasztündér jelmezét, aminél nagyobb öröm előtte sosem érte. Számtalan szólás, Jane Austin és az esztétika rendkívül sokrétű tudománya is foglalkozik a ruhák szerepével és fontosságával.


Azonban a textilnek az elsődleges szerepén – a testen való viselésen kívül – nem elhanyagolható funkciója a díszítés, a vizuális örömszerzés. A hagyományos lakástextíliák ideje ráadásul már régen lejárt, egy ideje kedvenc grafikusaink is szőnyegre és kendőre printelik a mintáikat.

Egy csokorba gyűjtöttük a legformabontóbb, legmerészebb és a legszebb textíliák tervezőit, akik amellett, hogy csodálatos és egyedi darabokat terveznek, még szuper inspirációként is szolgálhatnak a barkácsoló kedvűeknek!

Yrurari

Ýrúrarí test, de főleg szájpozitív (ha létezik ez a kategória, azt biztosan ő találta ki!) pulcsijai egészen új megvilágításba helyezik a kézzel kötött pulóvereket. Ez a műfaj, amit hajlamosak vagyunk a nagymamáinkkal azonosítani, mára olyannyira a modern design részese lett, hogy simán belefér mindenféle nőiséggel és testtel kapcsolatos diskurzus (ra utaló motívumok legalábbis).

Ninni

Ninni Luhtasaari rózsaszínű, plasztikus hímzései különösen a gyöngyök és flitterek precíz és hibátlan alkalmazásától válnak egészen csodálatossá. Furcsa, amorf alakjai a választott színek és a technika sajátosságai miatt nem válnak ijesztővé, holott ugyanezek a formák egy kétdimenziós, kevésbé színes formában valószínáleg minimum ellenérzést váltanának ki befogadójukból.

SlowDown

A SlowDown Studio nevű, renkívüli jóízlésről tanúskodó instagram a lehető leghasznosabb forrássá válhat a számunkra, ha a fergeteges faliképek és káprázatos kárpitok világa felé vennénk az irányt! Grafikusokkal és dizájnerekkel együtt dolgozva készítenek illusztrációkból és rajzokból textileket, amiket a megvásásrlója egyszerű használati tárgyként használhat majd.

No Comments

Leave a Reply