Kint az EQUALITY issue!

A 2016/1-es lapszámmal a magazin beszállt abba a globális diskurzusba, amely az utóbbi években egyre nagyobb méreteket ölt. Üzenetük egyértelmű: az embereket társadalmi csoport, szexuális identitás vagy éppen egy betegség miatt nem kell és nem is szabad megkülönböztetni!

Habár a világ törekszik arra, hogy a lehető legkevesebb diszkriminációval szembesüljünk a mindennapokban, máig rengeteg területen találkozhatunk a hátrányos megkülönböztetés bizonyos formáival. A PS magazin csapata az Equality Issue-val kívánja deklarálni, hogy minden előítélet, a homofóbia és a kirekesztés is hamis, bukott perspektívák.

A címlapon Stav Strashko transznemű modell látható, aki nemrég a Diesel nemzetközi kampányában szerepelt, valamint végigvonult már Donna Karan kifutóján is. A cover anyagot az olasz topfotós, Fabio Leidi lőtte, a sorozat kísérőanyagában pedig Stavot és a transznemű léttel kapcsolatos tapasztalatait is megismerhetjük. Az Equality Issue leghangsúlyosabb témája tehát a gender-kérdés és a nemek közti egyenlőség lett.

Emerging Afrika (Oleg Borisuk)

Többek között szó esik még a magazinban a LABRISZ-ról, feminizmusról, Magyarország egyetlen leszbikus szövetségéről, az átalakuló divatiparról és a fejlődő országok trendjeiről, a hamarosan induló Nők Chanelben című kiállításról, niche divatmagazinokról, a popkultúra új ikonjáról, Grimes-ról, autista designtörekvésekről, valamint a transzneműséggel foglalkozó filmekről is. Interjúalanyok tekintetében is izgalmas a magazin: Kulka Jánossal, Liluval és Závada Péterrel beszélgettek a PS szerzői.

michael-avedon_grimes

Editorialok tekintetében is természetesen az egyenlőséget tartották szem előtt a fotósok és csapataik: a már említett anyagok mellett számos izgalmas vizuális törekvés kapott helyet a lapban. A PS csapatának pionír vállalkozása volt, hogy külföldi stábbal együttműködve nemzetközi anyagokkal is előrukkoljon; többek közt Yuji Watanabe, Dennisson Bertham, Fabio Leidi, Oleg Borisuk, Ajkai Dávid és Halász Jácint is lőtt egy-egy anyagot a lapba.

rirosz_oleg-borisuk

A PS Magazin 100%-ban saját és hiteles tartalommal a kreatív elmék és az újító fiatalok olvasztótégelye. Célja, hogy felhívja az olvasók figyelmét a hazai tehetségekre, átfogó és naprakész információt nyújtson a divat- és designvilág legújabb trendjeiről, érdekes részleteket közöljön tervezőkről, művészekről és a fővárosi élet úttörő arcairól. Városi élet, események, újdonságok, aktuális témák – minden, ami körülvesz bennünket.

#westandforequality #longliveprint #psmagazin

www.psmagazin.hu, facebook.com/psmagazin, @psmagazin

Vélemény, hozzászólás?